Schets of ontwerp van de woning

Het start met het gewenste ontwerp van de woning. U komt bij ons met een idee of schets van uw nieuwe woning. Op basis daarvan denken wij met u mee en/of werken we het ontwerp verder voor u uit. Voor meer inspiratie, kijk ook eens bij onze projecten.

Vergunningsaanvraag en voldoen aan bouwbesluit

Gemeenten stellen eisen waar een nieuwe woning aan moet voldoen. Omdat een woning met een SIPs constructie altijd ‘op maat’ wordt ontworpen vanuit een schets van de opdrachtgever of architect, is het relatief eenvoudig om aanpassingen door te voeren ten opzichte van bijvoorbeeld een modelwoning. Het gehele traject van de vergunningsaanvraag kan SIPPS u ook uit handen nemen. Op basis van het definitieve ontwerp wordt er een 3D tekening van de constructie gemaakt. Eventuele problemen in de constructie komen in dit traject al naar voren en worden direct opgelost. Zo komt u niet tijdens de bouw voor verrassingen te staan

Fabriceren van de panelen

Na ontvangst van de vergunning, kan het echte bouwen beginnen. Er wordt gestart met de fundering. In de tussentijd worden de SIPs panelen gefabriceerd. De panelen worden vervolgens genummerd en als compleet bouwpakket met werktekeningen afgeleverd.

Starten met bouwen

Na ontvangst van het SIPs bouwpakket, is het mogelijk de constructie binnen drie weken wind- en waterdicht op te bouwen. Dit kunt u zelf doen, uw aannemer kan dit doen of wij van SIPPS doen dit voor u.

Gecertificeerde SIPs monteurs

Voor het monteren van de SIPs panelen is begeleiding of uitvoering door gecertificeerde SIPs monteurs aan te bevelen. Zij zijn ervaren én weten hoe ze de constructie op de juiste manier binnen drie weken volledig wind- water- en luchtdicht opbouwen. Bovendien behoudt u zo de volledige garantie.

Afwerken woning

Als de casco constructie staat, kunt u ervoor kiezen de woning zelf af te bouwen of dit te laten afwerken door SIPPS.

Oplevering

Indien gewenst leveren wij de gehele woning compleet op.

Wilt u meer informatie?

Bent u voornemens een huis te gaan bouwen met een SIPs constructie? Wij denken graag met u mee. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. Krijg met onze prijscalculator een inschatting van de kosten voor uw SIPs constructie!